Oorlogs- en Garnizoensmuseum 'De Smederij'

Het Platform Militaire Historie Ede is gehuisvest in gebouw 27 op de voormalige Arthur Koolkazerne. Het monumentale gebouw uit 1908 kent een fraaie, militaire geschiedenis en is gelegen naast de paardenstallen en bijhorende magazijnen. 'De Smederij' bevatte een werkplaats voor de zwaardveger en twee werkplaatsen voor de hoefsmeden (smidse), met een beslagloods voor de beide eskadrons Huzaren die in de cavaleriekazerne waren gehuisvest.

Met een eigen militair-historisch informatiepunt willen we het battlefieldtoerisme in Ede ondersteunen, rondleidingen verzorgen, exposities organiseren, scholen ontvangen en wandel- en fietsroutes aanbieden. In De Smederij is tevens het Oorlogs- en Garnizoensmuseum gevestigd en wordt aan de hand van twee hoofdthema's, 'Het Garnizoen Ede' en 'Ede tijdens WO2', de militaire geschiedenis van Ede gepresenteerd.

Verhuur 'De Smederij'

'De Smederij' is ook te huur als vergaderruimte of als start- en eindpunt van uw activiteit tegen een tarief van 100 euro per dagdeel. Dit is inclusief koffie en thee en het bekijken van de wisselexpositie in het Oorlogs- en Garnizoensmuseum. Overige drankjes zijn tegen betaling verkrijgbaar in de 'mess'. Het verzorgen van een eenvoudige maaltijd kan in overleg.

'De Smederij' beschikt over een goede beamer met groot presentatiescherm en is bijzonder geschikt voor het geven van een lezing of presentatie.

U kunt hiervoor contact opnemen met de werkgroep Arrangementen.

Openingstijden
(Zie onze voorpagina).

Adres
De Smederij
Verbindelaarsweg 100
6711VD
Ede

Routebeschrijving


Airborne Museum 'Hartenstein'
Comité Airborne Arnhem-West.
Dienstplicht Koude Oorlog
Gemeentearchief Ede
Historisch Museum Ede
Keep Them Rolling
KOVOM
Liberation Route Europe
Luchtpost Indonesië
Nat.Comité 4 en 5 mei
Nat.Comité Herdenking Capitulatie Wageningen
Nico Schuurman Comics
Pegasus Pipes & Drums
Stichting De Greb
Stichting Grebbelinie
St.Joods Monument Ede
The Pegasus Channel
Verbindingsdienst