Fiets-Battlefieldtour Wapendropping Keuenklep

Het landelijke Platform Herinnering Tweede Wereldoorlog heeft 2018 uitgeroepen tot het 'Jaar van Verzet'. Door heel Nederland vinden activiteiten plaats die mensen laten kennismaken met - en na laten denken over - verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Link naar landelijke website: Jaar van Verzet

Het Platform Militaire Historie Ede organiseert deze zomer battlefieldtours per fiets naar het droppingsterrein de Keuenklep nabij Lunteren, met als thema de wapendropping in de nacht van 8/9 maart 1945. We willen u deze dag meenemen in het aangrijpende verhaal van deze verzetsactie en daarbij op locatie uitleg geven.

Het start- en eindpunt is het militair-historisch informatiepunt De Smederij, gevestigd op het voormalige kazerneterrein van de Prins Mauritskazerne, aan de Verbindelaarsweg 100 in Ede.

Download hier ons programma met routebeschrijving

De tour per eigen fiets start om 11.00 uur met een korte inleiding en zal om ca. 14.00 uur zijn afgelopen. De kosten bedragen 7,50 per persoon. Dit is inclusief een eenvoudige lunch te velde.

Inschrijven kan door een berichtje te sturen naar info@PlatformMHE.nl of via onderstaand formulier, onder vermelding van de gewenste datum.

Deelname: maximaal 10 personen per gids, opgeven is dus noodzakelijk! Voor groepen is het ook mogelijk dit arrangement doordeweeks te boeken.

Data:
23 juni
7 juli
21 juli
4 augustus
18 augustusVanaf 1 juli 2018 is in het militair-historisch informatiepunt De Smederij in Ede een expostie te bezoeken over deze wapendropping.

Opgave Fiets-battlefieldtour naar de Keuenklep

Uw naam:

Uw e-mailadres:


Uw bericht:
Het Jaar van Verzet is een initiatief van het Platform WO2, een netwerkorganisatie waarin het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het NIOD, de Oorlogsgravenstichting, Liberation Route Europe en de Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45 samenwerken met als doel de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in Nederland levend te houden.

Het Jaar van Verzet wordt ondersteund door het Ministerie van VWS en het vfonds. Voor landelijke projecten en algemene informatie kunt u terecht op de website: jaarvanverzet.nlSchilderij wapendropping van P. Zeeman (Museum Vliegbasis Deelen)