Thema-avond Geheim Agenten op de Veluwe 2019

In samenwerking met het Platform Militaire Historie Ede (PMHE) en National Intelligence Studies Association organiseert Akoesticum op 15 november 2019 een avondvullend programma over Geheim Agenten op de Veluwe. Door middel van muziek, verhalen en een expositie worden de waargebeurde verhalen van de geheim agenten tijdens de Tweede Wereldoorlog tot leven gebracht. De expositie bevat onder andere de unieke S-Phone van het Crypto Museum, illegale radio's van Ronald Evers en enkele 'escape aids'. De lezingen worden afgewisseld met muzikale intermezzo's en tijdens de pauze en na afloop is er ruimte om de expositie te bezichtigen en uitgebreid na te praten onder het genot van een borrel.

foto's: Wouter van den Berg

01 - Gerard Gijsbertsen (PMHE) vertelt over geheim agenten op de Veluwe, hun schuilnamen, droppingen en geheime operaties.

02 - Ed van Seters (PMHE) in gesprek met Gerard van Loenen en Victor van Haeren (Akoesticum), die beiden uitgebreid onderzoek deden naar het verleden van hun vader als geheim agent.

03 - Deze avond is een unieke verzameling geheime zend- en ontvangsappartuur bijeen gebracht. De expositie bevat onder andere de S-Phone van het Crypto Museum, illegale radio's van Ronald Evers en enkele 'escape aids'.

04 -

05 - Tijdens de pauze is er gelegenheid om de toestellen van dichtbij te bekijken.

06 -

07 -

08 - Ronald van Riet (PMHE) vertelt over vliegen en navigeren in het donker.

09 - De avond wordt afgesloten met een vragenrondje uit het publiek.